Η Google μόλις ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει αυτόματα το ιστορικό τοποθεσίας σας από προεπιλογή

Η Google ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αρχίσει να διαγράφει αυτόματα το ιστορικό τοποθεσίας των χρηστών και τη δραστηριότητα ιστού μετά από 18 μήνες.

Προηγουμένως, οι χρήστες έπρεπε να ενεργοποιήσουν αυτήν τη ρύθμιση εάν δεν ήθελαν η Google να αποθηκεύσει τα δεδομένα τους για αόριστο χρονικό διάστημα.

Η κίνηση επιτρέπει στην Google να διατηρεί τις πληροφορίες και να προτείνει πράγματα που μπορεί να σας αρέσουν βάσει της προηγούμενης τοποθεσίας ή του ιστορικού περιήγησής σας, αλλά δεν θα έχει ιδιωτικά δεδομένα ετών και ετών.

Εδώ τι αλλάζει.

Παρακολούθηση τοποθεσίας Google

Η παρακολούθηση ιστορικού τοποθεσίας Google εξακολουθεί να είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά η ενεργοποίησή της μπορεί να είναι χρήσιμη αν θέλετε προϊόντα όπως οι Χάρτες Google να προσφέρουν εξατομικευμένες προτάσεις, όπως εστιατόρια που μπορεί να σας αρέσουν, με βάση το πού έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν. Εναλλακτικά, η Google μπορεί να γνωρίζει από το ιστορικό τοποθεσίας σας ότι συνήθως αναχωρείτε για εργασία στις 8 π.μ. και μπορεί να σας προτείνει να φύγετε λίγο νωρίτερα για να αποφύγετε την κυκλοφορία σε μια συγκεκριμένη ημέρα.

Ωστόσο, όταν η παρακολούθηση τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένη, η Google ακολουθεί την τοποθεσία σας με ακριβείς λεπτομέρειες – κάτι που μπορείτε να δείτε αν προβάλετε το Χρονολόγιο Χαρτών Google.

Τώρα, εάν ενεργοποιήσετε το ιστορικό τοποθεσίας, η Google θα διαγράψει αυτόματα αυτά τα δεδομένα μετά από 18 μήνες. Μπορείτε επίσης να ορίσετε το ιστορικό τοποθεσίας Google ώστε να διαγράφεται αυτόματα κάθε τρεις μήνες ή κάθε 36 μήνες.

Παρακολούθηση δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών Google

Η δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών θα διαγράφεται επίσης αυτόματα κάθε 18 μήνες, αλλά μόνο για νέους λογαριασμούς. Οι νέοι λογαριασμοί YouTube θα διαγράψουν επίσης το ιστορικό τους μετά από τρία χρόνια.

Η παρακολούθηση δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών και το ιστορικό YouTube καταγράφονται από προεπιλογή για αόριστο χρονικό διάστημα για τους υπάρχοντες χρήστες. Ωστόσο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη διαγραφή δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών, η οποία κυκλοφόρησε πέρυσι, μέσω του Σελίδα στοιχείων ελέγχου δραστηριότητας Google.

“Συνεχίζουμε να προκαλούμε τον εαυτό μας να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα και σήμερα αλλάζουμε τις πρακτικές διατήρησης δεδομένων για να κάνουμε την αυτόματη διαγραφή της προεπιλογής για τις βασικές ρυθμίσεις δραστηριότητάς μας”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Google και της Alphabet, Sundar Pichai.

Άλλες αλλαγές απορρήτου

Η Google διευκολύνει την πρόσβαση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης σε επιλεγμένες εφαρμογές. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να περιηγείστε ή να χρησιμοποιείτε εφαρμογές ιδιωτικά και η Google δεν θα αποθηκεύει το ιστορικό περιήγησής σας, τα cookie ή τα δεδομένα ιστότοπου. Στους Χάρτες Google, η Google δεν θα διατηρεί ιστορικό για το πού βρίσκεστε όταν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης.

Μια λειτουργία που κυκλοφόρησε στο iPhone την Τετάρτη και αργότερα για Android και άλλες εφαρμογές, θα επιτρέψει στους χρήστες να πατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εικόνα προφίλ τους στην Αναζήτηση Google, στους Χάρτες και στο YouTube για να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης. Η Google είπε ότι σύντομα θα επιτρέψει την παραμονή σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης σε όλη την οικογένεια εφαρμογών της, οπότε δεν θα χρειαστεί να την ενεργοποιήσετε σε κάθε μεμονωμένη εφαρμογή.

Η Google είπε ότι θα προσφέρει επίσης πιο ενεργούς ελέγχους απορρήτου και θα βοηθήσει τους χρήστες να διαχειριστούν τις ρυθμίσεις απορρήτου τους. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικά στοιχεία ελέγχου Λογαριασμού Google μέσω αναζήτησης.

Εγγραφείτε στο CNBC στο YouTube.

ΒΙΝΤΕΟ1:3801:38
Δείτε τι νέο υπάρχει στην τελευταία ανανέωση των Χαρτών Google
Βίντεο ειδήσεων

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *